Składniki:
1 opakowanie fasolki szparagowej,
1 opakowanie bobu,
sałata lodowa,
ruccola,
1 papryka czerwona,
oliwa z oliwek,
ocet balsamiczny.
Jak przyrządzić?
Fasolkę i bób wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj przez około 2 minuty pod przykryciem. Następnie odcedź warzywa i zahartuj je zimną wodą, aby nie straciły koloru. Obierz ze skórki bób. Porwij na kawałki sałatę lodową. Pokrój w paski paprykę i wymieszaj ją z fasolką i bobem. Ułóż warzywa na sałacie lodowej i zalej sosem z oliwy z oliwek i octu balsamicznego doprawionego solą, pieprzem i cukrem. Gotowe!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | POLTINO |