Składniki:
2 jajka, mąka, 2 parówki (lub dowolna kiełbaska), cebula, pomidor, ser żółty, pieprz i sól.
Jak przyrządzić?
Jajka roztrzepujemy z taką ilością mąki aby powstała masa "gęstej śmietany", doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy do tego pokrojone parówki i cebulę. Wlewamy masę na patelnię i smażymy taki gruby placek (na średniej temperaturze tak aby się dosmażył w środku, a zewnątrz nie był przypalony), obracamy go i na wierzch układamy plasterki pomidora a na nich ser, przykrywamy i czekamy aż ser sie rozpuści. Polać keczupem.
Uwagi:
Dużo lepsze jak się doda szczypiorku, łyżkę śmietany i pieczarek do masy ale podałam szybką wersję, generalnie składniki wg uznania, danie jest bardzo szybkie, treściwe i smaczne.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Autor | Athenka |