Placuszki z cukinii z fetą i miętą - Przepis

Przepis kulinarny
Placuszki z cukinii z fetą i miętą Zobacz 2 zdjęcia

Oryginalny smak, który pokocha cała rodzina. Cukinia to łatwo dostępne warzywo, które często hodowane jest w przydomowych ogródkach lub na działkach. Okazuje się, że z cukinii można wyczarować pyszne przekąski dla całej rodziny. Przepis na placuszki z cukinii z fetą i miętą jest bardzo prosty, a efekt zaskoczy najbardziej wymagających smakoszy. Przygotowanie takiego posiłku zajmie około 45 minut, a placuszki smakują równie dobrze zaraz po usmażeniu, jak i następnego dnia.

Składniki:

dwie średnie cukinie,
opakowanie sera typu feta,
2 jajka,
4 łyżki mąki,
pieprz,
sól czosnkowa,
szczypta ostrej papryki,
olej lub oliwa do smażenia,
2 łyżki posiekanej świeżej mięty.

Jak przyrządzić?

Zależnie od dostępnych akcesoriów w kuchni możesz wszystko przygotować w jednym mikserze, najpierw siekając cukinie, a potem dodając fetę, jajka, przyprawy, miętę i mąkę. Możesz również zetrzeć na tarce warzywa, dodać rozbełtane jajka, mąkę, przyprawy i dokładnie wymieszać. Placki smaż na rozgrzanej patelni, aż się zarumienią. Gotowe odłóż na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar oleju.

Jak podawać?

Jako dodatek do placuszków polecamy jogurt grecki lub dip z jogurtu greckiego i czosnku. Źródło zdjęć: cookyourdream.com

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt10 zł

Placuszki z cukinii z fetą i miętą: Podobne przepisy

Placuszki z cukinii z fetą i miętą: wypróbuj również

Powiązane Tematy