Sałatka z żółtymi pomidorami, grzankami i kiełkami

Przepis kulinarny
Sałatka z żółtymi pomidorami, grzankami i kiełkami

Wegetariańska lekka przekąska. Zdrowa i kolorowa sałatka to świetna propozycja na lekki posiłek pomiędzy głównymi daniami. Jest to również znakomita alternatywa dla kalorycznych krakersów czy batonów. Sałatkę tę możesz przygotować poprzedniego dnia i zabrać ze sobą w pojemniku próżniowym do pracy.

Składniki:

2 żółte pomidory,
40g grzanek,
50g kiełków soczewicy,
50g kiełków fasoli mung,
sałata karbowana czerwona i zielona,
szalotka,
1 łyżeczka octu balsamicznego (wg uznania),
1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin.

Jak przyrządzić?

Umyj warzywa. Sałatę porwij na mniejsze kawałki (ilość według uznania), pomidory i szalotkę pokrój w kostkę. Nałóż wszystkie składniki na głęboki talerz lub pojemnik do przechowywania. Dodaj grzanki i kiełki. Wymieszaj ocet i oliwę w proporcji 1:1 i polej gotową mieszanką sałatkę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt15 zł

Sałatka z żółtymi pomidorami, grzankami i kiełkami: Podobne przepisy

Sałatka z żółtymi pomidorami, grzankami i kiełkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy