Grecka zupa

Przepis kulinarny

Składniki:

2 średnie marchewki, 2 ząbki czosnku, 1 cebula,
pół łyżeczki słodkiej sypkiej papryki, łyżka koncentratu, 2 szklanki soczewicy, sól, pieprz, pietruszka, koperek, 2 łyżki oliwy z oliwek.

Jak przyrządzić?

Soczewicę wsypujemy do zimnej wody, ścieramy marchew, kroimy wzdłuż czosnek, cebulę w kostkę i dolewamy dwie łyżki oleju z oliwek, gdy będzie na pół miękkie, dodajemy sól, pieprz, paprykę, koncentrat, pietruchę i koper, gdy soczewica będzie już miękka, wyłączamy.

Jak podawać?

Z oliwkami chlebem i serem feta:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
Autorkarol

Grecka zupa: Podobne przepisy

Grecka zupa: wypróbuj również

Powiązane Tematy