Składniki:
2 szklanki mąki(w tym może być pół szklanki mąki razowej), 3 jajka, szklanka cukru, pół paczki masła, pół paczki margaryny, pół szklanki mleka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cynamon 15g (jedno małe opakowanie), cukier wan. 8g (jedno małe opakowanie).
Jak przyrządzić?
Masło, margarynę, cukier, mleko stopić na wolnym ogniu. Zestawić z ognia. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, jajka, cukier wan. i cynamon. Wlać do formy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Na wierzchu ułożyć obrane plasterki jabłek i posypać cynamonem. Piec ok. 1godz. Smacznego!!!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Porcje | 12 |
Autor | Ewa |