Składniki:
Makaron 300g (wstążki, mogą być też świderki), ser topiony (ok 1 opakowania np. HOHLAND), szynka, zioła prowansalskie.
Jak przyrządzić?
Ugotuj makaron. W tym czasie pokrój drobno ser (dowolny sposób) i szynkę (najlepiej w kostki). Szynkę podsmaż na patelni z odrobiną oliwy lub oleju. Gdy makaron będzie gotowy, odcedź go i przełóż do jakiegoś głębokiego garnka. Dodaj ser i mieszaj aż się roztopi, potem usmażoną szynkę, na koniec zioła prowansalskie według uznania .Wymieszaj wszystko dokładnie. Gotowe;)
Potrzebne przybory:
Deska, nóż, garnek.
Uwagi:
Uważaj aby ser się nie przypalił.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Iwonka |