Sałatka pekińska (autor Renia)

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kapusta pekińska, 4 pomidory, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 2 papryki, 2 ogórki zielone (te spożywcze), słoik średni majonezu (najlepiej z Winiary), szczypta pieprzu.

Jak przyrządzić?

Na początek siekamy drobno kapustę, potem w kotkę pomidory, paprykę, ogórki. Wszystko razem mieszamy w misce, po czym dodajemy majonez i pieprz i znowu dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę można już podawać.

Jak podawać?

Sałatkę można podawać na obiad (do drugiego dania) a także zjeść na kolację z pieczywem.

Uwagi:

Sałatka jest jednodniowa, jeśli ją przetrzymamy w lodówce na drugi dzień podejdzie wodą z majonezu, dlatego lepiej ją robić w mniejszych ilościach (zmniejszyć proporcje przepisu o połowę) niż podałam (zależy od ilości osób).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorRenia

Sałatka pekińska (autor Renia): Podobne przepisy

Sałatka pekińska (autor Renia): wypróbuj również

Powiązane Tematy