Składniki:
kostka miękkiego masła, główka czosnku, przyprawy (wedle upodobania), koperek.
Jak przyrządzić?
Masło rozpuścić na głębokiej patelni, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, dosypujemy przyprawy i wrzucamy drobno pokrojony koperek. Po schłodzeniu wstawiamy na ok. godzinę do lodówki.
Potrzebne przybory:
Głęboka patelnia.
Jak podawać?
Masłem takim możemy posmarować kromki bagietki i zapiec je w piekarniku, albo możemy masłem tym nadziać roladki drobiowe i zrobić czosnkowego de volaille
Uwagi:
Ja dodaję trochę ziół prowansalskich albo bazylii. Ząbek czosnku rozgniatamy nożem.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | PaweŁ |