Składniki:
makaron, mrożony szpinak, łosoś świeży lub (może być z puszki w sosie własnym), śmietana 18%, czosnek, pietruszka pieprz, sól.
Jak przyrządzić?
Pokrojonego w małe kawałki łososia wrzucamy na gorącą patelnię, bez żadnego tłuszczu, po 2 min dodajemy szpinak oraz czosnek, gdy woda ze szpinaku wyparuje, dodajemy łyżkę śmietany i dusimy jeszcze z 3 min, na koniec doprawiamy i posypujemy pietruszką.
Jak podawać?
Potrawę można posypać na koniec serem żółtym lub fetą.
Uwagi:
Najlepiej nie mieszając za dużo, żeby nie wyszła glimza;) Makaron jaki kto lubi, ja niteczki najbardziej preferuje:)
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | malamaja |