Składniki:
Pierś z kurczaka - ok.0,5 kg, mozzarella - 1 porcja, makaron penne, śmietanka - 18% mały kubeczek, czosnek - 3-4 ząbki (lub wedle uznania), bazylia, oregano, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
Jak przyrządzić?
Wstawiamy makaron. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić ziołami oraz solą i pieprzem. Wrzucić na patelnie i smażyć na wolnym ogniu (najlepiej na oliwie z oliwek). Podczas smażenia do miseczki wlewamy śmietankę dodajemy startą mozzarellę i wyciśnięty czosnek. Przyprawiamy ziołami solą, pieprzem. Dodajemy śmietankę do kurczaka - od czasu do czasu mieszamy aż do rozpuszczenia sera.Makaron układamy na talerzu polewamy kurczakiem z sosem i gotowe :)Smacznego!
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | MoniQ |