Naleśniki farmerskie

Przepis kulinarny

Składniki:

2 pory, 1 puszka kukurydzy (425 ml), 25 dag śmietany (18%), 1 szklanka rosołu (instant), 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżki suszonego tymianku, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Naleśniki zrobić według własnego przepisu i upodobań. Pory umyć, pokroić w talarki. Kukurydzę osączyć na sitku. Na patelni rozgrzać olej, smażyć pory 8 min (często mieszając). Kukurydzę wrzucić do porów na patelni, podsmażyć. Zalać rosołem, wymieszać i zagotować na małym ogniu. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w śmietanie, wlać do warzyw. Całość wymieszać i doprawić (należy uważać aby śmietana się nie zważyła). Farsz nałożyć na naleśniki i smacznego! :)

Jak podawać?

Potrawa smakuje najlepiej na gorąco (naleśniki robię wcześniej a przed podaniem podgrzewam parę sekund na suchej patelni, bez oleju!).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt10 zł
Autornataszka-servus

Naleśniki farmerskie: Podobne przepisy

Naleśniki farmerskie: wypróbuj również

Powiązane Tematy