Składniki:
2 jajka, 4 plastry bekonu lub boczku, pół margaryny, 2 kromki białego pieczywa, sól do smaku.
Jak przyrządzić?
Boczek pokrojony w plastry bekon lub boczek podsmaż. Jajka sadzone na patelni rozpuszczamy tłuszcz i wbijamy jajka, następnie solimy je i zostawiamy całe żółtka. Przykrywamy pokrywką i pilnujemy aby się nie spaliły. Czas smażenia ok. 4 min. Na talerz kładziemy osobno dwie kromki chleba.
Potrzebne przybory:
Patelnia, garnek, tłuszcz, łyżki.
Jak podawać?
Na talerz ułożyć osobno chleb. Nałożyć jajka i poukładać po 2 plastry boczku.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | mleczuś |