Składniki:
70 dag wątróbki drobiowej, 4 średnie cebule, 4 jajka, pół kostki masła, 1 kostka bulionu, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Pokroić wątróbkę w kawałki, smażyć ją na 1/4 kostce masła, dodać w/w przyprawy między czasie obrać i pokroić w kosteczkę cebule, ugotować jajka na twardo(pokroić je w kosteczkę). Podsmażoną wątróbkę wrzucić do garnka. Na kolejnej 1/4 kostce masła usmażyć cebule (zeszklić). Usmażoną cebulę i pokrojone jajka dodać do wątróbki. Wszystko wymieszać i zalać szklanką bulionu. Doprowadzić do wrzenia i gotowe ;)
Jak podawać?
Podawać z ziemniakami bądź z chlebem...
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Wrotka |