Buraczki na gorąco

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg ziemniaków, 1 kg buraczków, 5 łyżek oleju, pieprz, ocet, cukier, 5 łyżek śmietany, 3 łyżki mąki i do tego kotlety kto jakie lubi.

Jak przyrządzić?

Ziemniaki i buraki osobno ugotować, potem buraki wystudzić, jak wystygną to zetrzeć na tartce, smażyć na oleju i dodać składniki i podać z ziemniakami i kotletem.

Potrzebne przybory:

2 garnki, jedna patelnia, itd;

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt4 zł
Autorjola

Buraczki na gorąco: Podobne przepisy

Buraczki na gorąco: wypróbuj również

Powiązane Tematy