Makaronowa sałatka z tuńczykiem

Przepis kulinarny

Składniki:

2 puszki tuńczyka w sosie własnym, paczka makaronu(500g) najlepiej świderki, słoiczek oliwek, 2 czerwone cebule, 1/2 słoika majonezu, pęczek zielonej pietruszki, sól, pieprz, cukier.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować al dente, cebulę drobno pokroić, posypać odrobiną cukru i soli, pozostawić na 10 min. Odsączyć tuńczyka (sos z jednej puszki zostawiamy). Dodać do makaronu rozdrobnionego tuńczyka, cebule, oliwki i posiekaną pietruszkę. Dodać pieprz i sól. Majonez dokładnie wymieszać z sosem pozostałym od tuńczyka. Dodać do makaronu. Doskonale smakuje też wersja bez oliwek, jak ktoś nie lubi.

Uwagi:

Jest to szybka sałatka i bardzo smakuje wszystkim moim znajomym - Polecam :-)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autorarleta

Makaronowa sałatka z tuńczykiem: Podobne przepisy

Makaronowa sałatka z tuńczykiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy