Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym, paczka makaronu(500g) najlepiej świderki, słoiczek oliwek, 2 czerwone cebule, 1/2 słoika majonezu, pęczek zielonej pietruszki, sól, pieprz, cukier.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować al dente, cebulę drobno pokroić, posypać odrobiną cukru i soli, pozostawić na 10 min. Odsączyć tuńczyka (sos z jednej puszki zostawiamy). Dodać do makaronu rozdrobnionego tuńczyka, cebule, oliwki i posiekaną pietruszkę. Dodać pieprz i sól. Majonez dokładnie wymieszać z sosem pozostałym od tuńczyka. Dodać do makaronu. Doskonale smakuje też wersja bez oliwek, jak ktoś nie lubi.
Uwagi:
Jest to szybka sałatka i bardzo smakuje wszystkim moim znajomym - Polecam :-)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | arleta |