Szczupak w ziemniekach - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Szczupak, przyprawy, oliwa z oliwek.

Jak przyrządzić?

Szczupaka sprawić, pokroić w dzwonka, zioła - tymianek, bazylia, oregano i Vegetę do smaku rozprowadzić z czterema łyżkami oliwy. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry grubości 2 cm. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę ziemniaka, następnie pokrojonego w dzwonka szczupaka przykryć kolejną warstwą ziemniaka. Całość polać oliwą z ziołami. Piec do zrumienienia się ziemniaków. 50 minut.

Potrzebne przybory:

Naczynie żaroodporne.

Jak podawać?

Na ciepło, jako potrawę główną.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autormarek

Szczupak w ziemniekach: Podobne przepisy

Szczupak w ziemniekach: wypróbuj również

Szczupak faszerowany

... importowane, chwaląc ich walory smakowe, a zapominając o wielu gatunkach polskich, których mogliby pozazdrościć nam najwięksi smakosze. Otóż okazuje się, że dużym uznaniem cieszy się szczupak ... . Jego wyjątkowe mięso nadaje się nie tylko jako ...

dawno temu

Zapach ryby - jak się go pozbyć?

... się po całym domu dodaj do oleju na patelni kilka kropel soku z cytryny. Krok 5 Gotowana ryba znana z silnego zapachu, na przykład sum, makrela, szczupak, dorsz czy flądra, będzie mniej aromatyczna ...

dawno temu

Jedzenie ryb

... ? Jeśli nie - najwyższa pora poznać te najważniejsze. Rodzaje ryb W diecie najlepiej wybierać chude ryby, które zawierają w swoim składzie ok. 1 % tłuszczu. Zalicza się do nich szczupaka czy dorsza. Jedną ...

dawno temu

Dieta dla grupy krwi B

... . makrela, halibut, dorsz, flądra, szczupak, a także kawior oraz wiele produktów mlecznych. Koncentracja powinna być skierowana na spożywanie jogurtów, serów twarogowych, chudego mleka, sera feta ...

dawno temu

Ryby w diecie

... i na miażdżycę. Składniki odżywcze rybyRyba składa się z wody, tłuszczu i białka. Ze względu na zawartość tłuszczu ryby dzielimy na chude, tj. dorsz, morszczuk, szczupak (zawartość tłuszczu w tych rybach ...

dawno temu

Diety dla grup krwi

... , poza tym wskazane jest: dorsz, granik, karp, łosoś, makrela, nawęd żabnica, pstrąg tęczowy, pstrąg morski, sardynka, sieja, szczupak, srebrny okoń, ślimaki, żółty okoń, mleko sojowe, ser sojowy, olej z oliwek, olej ... : baranina, dziczyzna, ...

dawno temu

Smaki Węgier, czyli gulasz to tylko początek

... rybną halászlé. Do jej przygotowania używa się głównie karpia i szczupaka, ale węgierscy kucharze gotują halászlé także z okoni, płoci, sandaczy i innych ryb. Charakterystyczną cechą tej zupy ...

dawno temu

Tłuste ryby - samo zdrowie

... A i D. Ryby ze względu na zawartość tłuszczu dzielimy na:chude – szczupak, dorsz, sola, pstrąg, okoń;półtłuste – turbot, flądra, karp, halibut;tłuste – makrela, sardynka, łosoś, tuńczyk, śledź ...

dawno temu

Ryby dla dzieci

... . Od czasu do czasu zastąp tłuste ryby (tj. mintaj, makrela, śledź, halibut), średnio tłustymi (tj. karp, płotka, karmazyn) lub chudymi (tj. morszczuk, szczupak). Raz na jakiś czas możesz zastąpić ryby ...

dawno temu

Jak kłamać?

... szczupaka. Ludziom szczerym się ufa, prawda? Zasada trzecia, ponownie, jest konsekwencją dwóch poprzednich, a brzmi: niech w kłamstwie będzie jak najwięcej prawdy. Zilustrujmy to następującym ...

dawno temu

Tragedia w centrum handlowym

... , także jesteśmy niewolnikami pozornie niewinnych bodźców. Wystrój sklepu reaguje na kobiece zmysły. Ofiara przestaje być sobą. Jak szczupak za płotką, jak gepard za gazelą pędzi na łów pchając koszyk ...

dawno temu

Powiązane Tematy