Składniki:
Szpinak rozdrobniony, tortellini ze szpinakiem lub z serem (może być Ravioli), serek turek z pieprzem, 15 dkg sera żółtego, puszka kukurydzy, majonez, śmietana, pieprz, czosnek.
Jak przyrządzić?
Szpinak należy przygotować w sposób tradycyjny rozmrozić dodać czosnek (wedle uznania) oraz śmietanę (nie za dużo ok. 2 łyżek), ugotować tortellini i ostudzić. Następnie wymieszać tortellini ze szpinakiem, kukurydzą, pokrojonym w drobne kawałki serkiem pleśniowym oraz pokrojonym w kostkę serem żółtym. Następnie wymieszać całość z majonezem (2-3 łyżki) Doprawić do smaku pieprzem i gotowe. Sałatkę przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce parę godzin wcześniej.
Uwagi:
Sałatka jest przepyszna i powiem szczerze że robi wrażenie smakowe jak i wzrokowe.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Iwona |