Składniki:
około 250 g makaronu świderki, rurki lub casarecce (wychodzi dobre z każdym makaronem), 2 piersi z kurczaka, opakowanie szpinaku mrożonego, średnia cebula, 4 ząbki czosnku (można dać mniej lub więcej), 4 łyżki śmietanki 30%, ser żółty lub, parmezan, olej, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Kroimy w małą kosteczkę kurczaka, solimy, rozgrzewamy olej na patelni, podsmażamy piersi, dodajemy drobno posiekaną cebulkę, gdy się wszystko ładnie podsmaży dodajemy zamrożony szpinak, smażymy mieszając aż odparuje woda-ok 10 min. Dodajemy wyciśnięty czosnek, doprawiamy solą i pieprzem, na koniec wlewamy śmietankę. Pysznym sosikiem polewamy makaron lub dodajemy go do sosu na patelni i mieszamy, wykładamy na talerze i posypujemy tartym serem. Smacznego.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Karola |