Bakłażany faszerowane szpinakiem i fetą.

Przepis kulinarny

Składniki:

2 bakłażany,
250g sera feta,
1 cebula,
1 jajko,
100g sera żółtego,
sok z cytryny,
3 ząbki czosnku,
sól, pieprz, gałka muszkatołowa, słodka papryka,
sos tzatziki.

Jak przyrządzić?

Bakłażany przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć i skropić sokiem z cytryny. Opiekać 15min. w piekarniku skórką do góry na oliwie. Przyrządzić farsz: cebulę zeszklić na oliwie, dodać szpinak i dusić aż będzie miękki. Dodać pokruszony ser feta,jajko i czosnek. Po odparowaniu przyprawić gałką muszkatołową, solą, pieprzem i papryką.Farszem wypełnić połówki bakłażana i piec kolejne 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.Po 15 minut posypać startym serem i piec 5 min.Podawać polane greckim sosem tzatziki.

Jak podawać?

Podawać od razu na gorąco,polane sosem greckim tzatziki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćprosty
Autorwolek68

Bakłażany faszerowane szpinakiem i fetą.: Podobne przepisy

Bakłażany faszerowane szpinakiem i fetą.: wypróbuj również

Powiązane Tematy