Gołabki bez liscia - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

średni biała kapusta,
0,5 kg mięsa mielonego,
1 szk. ryżu,
1 szk. kaszy gryczanej,
1 szk. grysiku,
sól i pieprz Vegeta do smaku.

Jak przyrządzić?

Kapustę ścieramy na tarce, mieszamy z pozostałymi składnikami, formujemy kulki i smażymy na oleju na patelni. Gotowe kulki przekładany do brytwanki i zalewamy 2l bulionu dusimy ok 2h.

Uwagi:

Bulion robimy z kostek rosołowych, z którego wytworzy nam się sos. Możemy zrobić sos z torebki, najlepiej biały. Samcznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania2 min.
Trudnośćśredni
AutorAgusia

Gołabki bez liscia: Podobne przepisy

Powiązane Tematy