Składniki:
szklanka soczewicy,
1 opakowanie mrożonego szpinaku,
2 cebule,
2 łyżki śmietany gęstej,
sól, pieprz, czosnek.
Jak przyrządzić?
Gotujemy soczewice - wody powinno być tyle, żeby zakrywała w garnku soczewicę tak na około 2 cm. Kiedy soczewica jest już prawie miękka nie odcedzamy tylko odparowujemy mieszając. W między czasie odmrażamy szpinak. Cebulkę kroimy w kostkę i dusimy w garnku w 3-4 łyżkach oliwy. Do tak przygotowanej cebuli dodajemy ugotowana soczewice, odmrożony szpinak. Mieszamy aż wszystkie składniki połączą się, następnie dodajemy do smaku sól pieprz i czosnek - ile kto lubi. Smacznego :)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Majka |