Kotlety rybne (autor zetor)

Przepis kulinarny

Składniki:

2kg ryby mieszanej,
dwie duże cebule,
trzy czerstwe bułeczki,
dwa ząbki czosnku,
pęczek koperku,
dwa jajka,
sól, pieprz ziołowy do smaku.

Jak przyrządzić?

Ryby wyfiletować, czerstwą bułkę na moczyć w wodzie, czosnek i cebulę oczyścić z suchych łusek, wszystkie składniki wraz z pęczkiem kopru przekręcić przez maszynkę do mielenia. Zmieloną masę wymieszać z jajkami, doprawić solą i pieprzem ziołowym do smaku. Z uzyskanej masy formować kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami, surówkami z kiszonek, smak całości można wzbogacić odmianą ulubionego sosu czosnkowo - śmietanowego.

Uwagi:

Wymieszaną masę bez jajka można zostawić na 2-3 godziny aby poszczególne smaki się wymieszały.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje6-8
Przybliżony koszt30 zł
Autorzetor

Kotlety rybne (autor zetor): Podobne przepisy

Kotlety rybne (autor zetor): wypróbuj również

Powiązane Tematy