Składniki:
2 dzwonki z łososia, 4 średnie ziemniaki, rozmaryn, oliwa z oliwek, łyżeczka masła, biały pieprz, sól.
Jak przyrządzić?
Rybę opłukać,ziemniaki obrać pokroić w ósemki. W odpowiedniej wielkości blaszce lub naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki na nie rybę, przyprawić rozmarynem, solą i pieprzem, na kawałkach ryby rozłożyć po pół łyżeczki masła, polać ją nie wielką ilością oliwy. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni naczynie z rybą przykryć folia aluminiową robiąc w niej wykałaczką kilka dziurek, po 40minutach pieczenia zdjąć folię i piec jeszcze 10,15 minut. Smacznego
Jak podawać?
wg.uznania
Uwagi:
Ziemniaki można wcześniej chwilkę obgotować.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | ANIA |