Składniki:
Ciasto: 5 jaj, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Krem: krem do tortów waniliowy Dr Oetker.
Poncz: 11 łyżek wody, 2 łyżki wódki, 10 kropli aromatu migdałowego, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej.
Oraz: 1 łyżeczka kakao do dekoracji.
Jak przyrządzić?
Ciasto: jajka z cukrem ubić na puszystą masę , dodawać stopniowo mąkę i proszek do pieczenia. Piec na złoty kolor. (NAJLEPIEJ robić CIASTO Z 1,5 PORCJI).
Krem: kem robimy według przepisu na opakowaniu.Poncz: wszystko razem mieszamy.
Ostygnięte ciasto kroimy na 3 części i nasączamy i przekładamy tak jak tort. Na wierzch też kładziemy krem i posypujemy kakao. SMACZNEGO
Uwagi:
Ciasto można przygotować dzień wcześniej.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | duża blacha |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Beata z Łazów |