Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 3 jajka, cebula, 1 puszka kukurydzy, majonez, sól, pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy, wykładamy do miseczki, to samo czynimy z kukurydzą. Jajka gotujemy na twardo. Cebulę, jaja (po ostudzeniu) siekamy w kostkę, dodajemy do kukurydzy i ryby. Doprawiamy majonezem, solą i pieprzem. Smacznego.
Potrzebne przybory:
łyżka, otwieracz do puszek, miska, garnek do gotowania jajek.
Jak podawać?
Można zajadać samą lub jako pasta do kanapek.
Uwagi:
Można zajadać samą lub jako pasta do kanapek.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | kate124 |