Filet z kurczaka w pergaminie - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Filet z kurczaka (3 połówki), czosnek (po ząbku na połówkę), bazylia, oregano (z paczki), ziemniaki (3 duże szt.), papryka (3 strąki), cebula(1 duża), ogórki kiszone (3 szt), seler (ze słoika-nitki). Olej. Pergamin do pieczenia.

Jak przyrządzić?

Filet z kurczaka ułóż na pergaminie,każdą połówkę osobno (pergaminu tyle, aby później zawinąć). Na filet wyciśnij po ząbku czosnku (lub pokrój go na drobne kwadraciki), posyp to oregano i bazylią.ziemniaki (3 duże szt.), papryka (3 strąki), cebula (1 duża), ogórki kiszone (3 szt) pokrój na małe kwadraciki i całość lekko zeszklij na patelni w gorącym oleju. Następnie tak zeszkloną mieszankę połóż na filecie i dodaj na to seler (ze słoika-nitki). Pergamin zawiń i skręć na końcach szczelnie. Włóż do piekarnika o temp. 180 st. na 30 - 40 minut. Obiad na 3 osoby. pycha.

Potrzebne przybory:

Patelnia, wyciskarka do czosnku, nóż do warzyw.

Jak podawać?

Na szybko - w pergaminie, obiadowo - na talerzach.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Trudnośćprosty
Porcje3
AutorWojtek z Torunia

Filet z kurczaka w pergaminie: Podobne przepisy

Filet z kurczaka w pergaminie: wypróbuj również

Powiązane Tematy