Grzybki w ketchupie

Przepis kulinarny

Składniki:

2 kg grzybów,
3 cebule,
1 ketchup pikantny 380 g,
1 szklanka oleju,
3 łyżki cukru,
1 łyżeczka soli, pieprzu, ziela angielskiego, liść laurowy.

Jak przyrządzić?

Grzybki obrać i ugotować. Cebulkę drobno pokroić, posolić i odcisnąć sok. Pozostałe składniki wymieszać i zostawić na co najmniej 1 godzinę.Przyprawy można wyjąć z grzybków. Nakładać w słoiki i pasteryzować pół godziny.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorEdyta

Grzybki w ketchupie: Podobne przepisy

Grzybki w ketchupie: wypróbuj również

Powiązane Tematy