Rimisani - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

ryż 2 torebki, 8 żółtek jaj przepiórczych lub 4 zwykłych bez białek, sos sojowy, krewetki.

Jak przyrządzić?

Ugotuj ryż na sypko. Wsyp zawartość do rondla. Rozbij żółtka trzepaczką do jaj. Dodaj do ryżu i gotuj energicznie mieszając dodaj 2-4 łyżeczki sosu sojowego. Oddzielnie podsmażyć krewetki na swój sprawdzony sposób ja smażę na patelni ze startym czosnkiem i masłem dla aromatu. I dodajemy do rondelka jeszcze chwilę gotując.

Jak podawać?

Rizimini podajemy jako ryż w kulkach można przyozdobić pozostałymi krewetkami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt6 zł
Autorjaponka13

Rimisani: Podobne przepisy

Powiązane Tematy