Składniki:
ryż 2 torebki, 8 żółtek jaj przepiórczych lub 4 zwykłych bez białek, sos sojowy, krewetki.
Jak przyrządzić?
Ugotuj ryż na sypko. Wsyp zawartość do rondla. Rozbij żółtka trzepaczką do jaj. Dodaj do ryżu i gotuj energicznie mieszając dodaj 2-4 łyżeczki sosu sojowego. Oddzielnie podsmażyć krewetki na swój sprawdzony sposób ja smażę na patelni ze startym czosnkiem i masłem dla aromatu. I dodajemy do rondelka jeszcze chwilę gotując.
Jak podawać?
Rizimini podajemy jako ryż w kulkach można przyozdobić pozostałymi krewetkami.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | japonka13 |