Babka parzona (autor fela)

Przepis kulinarny

Składniki:

250 dag mąki ziemniaczanej, 250 dag cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 7 jaj, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 4 łyżki mąki poznańskiej lub wrocławskiej, kostka margaryny.

Jak przyrządzić?

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodać mąki razem z proszkiem do pieczenia, dalej miksować. Potem rozpuścić margarynę i dolać ciepłą do masy i wszystko zmiksować. Wlać do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez 1 godzinę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania80 min.
Trudnośćprosty
Autorfela

Babka parzona (autor fela): Podobne przepisy

Babka parzona (autor fela): wypróbuj również

Powiązane Tematy