Sałatka z tuńczykiem (autor Lorelain)

Przepis kulinarny

Składniki:

Puszka tuńczyka w kawałkach, szklanka makaronu orzo (czyli wyglądającego jak ryż), puszka kukurydzy, pęczek szczypiorku, 2-3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego, łyżka oliwy, sól i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Do miski wrzucamy odsączoną kukurydzę, tuńczyka i posiekany szczypiorek. Wszystko mieszamy, dodajemy łyżkę majonezu i przyprawiamy pieprzem. W międzyczasie nastawiamy wodę na makaron, który gotujemy aż do miękkości w osolonej wodzie ok. 7-9 minut. Po tym czasie zalewamy go zimną wodą i mieszamy z łyżką oliwy. Ostudzony makaron wrzucamy do misy i dodajemy jeszcze łyżkę będź dwie majonezu. Ponownie dodajemy pieprzu i wstawiamy do lodówki, żeby sałatka się "przegryzła". Smacznego!

Potrzebne przybory:

miska, garnek, łyżka

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Kalorycznośćśrednia
AutorLorelain

Sałatka z tuńczykiem (autor Lorelain): Podobne przepisy

Sałatka z tuńczykiem (autor Lorelain): wypróbuj również

Powiązane Tematy