Pieczarki w cieście naleśnikowym (autor paula)

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg pieczarek, składniki do przygotowania ciasta naleśnikowego, sól, olej.

Jak przyrządzić?

Pieczarki umyć, posolić zostawić na jakieś 30 min. Przygotować ciasto naleśnikowe. Po dodaniu jajek do mleka trzepaczką rózgową roztrzepać do momentu, aż zrobi się na mleku piana - aby spulchnić ciasto. Ciasto ma być gęste, żeby dobrze trzymało się pieczarek. W cieście maczamy pieczarki i wkładamy na głęboki, dobrze rozgrzany tłuszcz.

Uwagi:

Jest to zakąska, którą robi się w miarę szybko, prosto, no i jest pycha.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
Autorpaula

Pieczarki w cieście naleśnikowym (autor paula): Podobne przepisy

Pieczarki w cieście naleśnikowym (autor paula): wypróbuj również

Powiązane Tematy