Składniki:
Żubrówka, świeże jabłka, cynamon, lód.
Jak przyrządzić?
Jabłka pokroić w ósemki bądź nawet drobniej. Do shakera włożyć lód, jabłka (ja daję dużo, tyle, ile się zmieści), cynamon (szczypta na jeden planowany kieliszek trunku) i żubrówkę. Miksować w shakerze przez około pół minuty (im dłużej mieszamy, tym bardziej rozwodniony drink). Natychmiast rozlać do kieliszków, tak by się nie rozwodniło od lodu. Pić, póki zimne. Smacznego.
Potrzebne przybory:
shaker, kieliszek, nóż
Jak podawać?
W kieliszkach bądź też w szklankach typu short (jak do whisky), wtedy z lodem.
Uwagi:
Uważam to za dobry drink, którego nie należy zapijać (po to właśnie lód w shakerze). Bardzo przyjemnie się cynamonówkę pije ze szklanki, z lodem. Polecam i mam nadzieję, że mój patent się spodoba!
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 3 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Bic_miszcz |