Cynamonówka

Przepis kulinarny

Składniki:

Żubrówka, świeże jabłka, cynamon, lód.

Jak przyrządzić?

Jabłka pokroić w ósemki bądź nawet drobniej. Do shakera włożyć lód, jabłka (ja daję dużo, tyle, ile się zmieści), cynamon (szczypta na jeden planowany kieliszek trunku) i żubrówkę. Miksować w shakerze przez około pół minuty (im dłużej mieszamy, tym bardziej rozwodniony drink). Natychmiast rozlać do kieliszków, tak by się nie rozwodniło od lodu. Pić, póki zimne. Smacznego.

Potrzebne przybory:

shaker, kieliszek, nóż

Jak podawać?

W kieliszkach bądź też w szklankach typu short (jak do whisky), wtedy z lodem.

Uwagi:

Uważam to za dobry drink, którego nie należy zapijać (po to właśnie lód w shakerze). Bardzo przyjemnie się cynamonówkę pije ze szklanki, z lodem. Polecam i mam nadzieję, że mój patent się spodoba!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania3 min.
Trudnośćprosty
AutorBic_miszcz

Cynamonówka: Podobne przepisy

Cynamonówka: wypróbuj również

Powiązane Tematy