Składniki:
Migdały mielone 1 małe opakownie, 4 jajka, 1 szkl. mąki, 0,5 szkl. cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, margaryna, 0,5 szkl. wody.
Jak przyrządzić?
Margarynę, cukier, mąkę wymieszać i zagotować razem z wodą. Gdy już się margaryna roztopi, czekać, aż się wystudzi cały garnek. W tym czasie należy ubijać białko i wlać żółtko do garnka. Po wymieszaniu i wystygnięciu i wlaniu piany z białka do garnka należy wsypać proszek do pieczenia, mieszać. Wlać na blachę ciasto i włożyć do piekarnika, aby się zapiekło. Po wyciągnięciu podzielić na części, każdy kawałek posypać migdałami. Zawinąć i gotowe!
Potrzebne przybory:
wałek (niekoniecznie), taca żaroodporna do piekarnika
Jak podawać?
Ładnie ułożone na talerzyku.
Uwagi:
Może się trudno zawijać ciasto, gdy posypiemy je migdałami. Najlepiej po wyjęciu ciasto rozwałkować.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 24 zł |
Autor | Rosia |