Składniki:
1 słoik chrzanu bez octu, 3 jajka, 4 łyżki gęstej śmietany, trochę cukru do smaku i złagodzenia.
Jak przyrządzić?
Jajka ugotowane na twardo pokroić drobno, nawet bardzo drobniutko, w półmisku wymieszać razem z chrzanem, dodać śmietanę, wymieszać. Na końcu spróbować, gdy jest jeszcze za ostry, dodać według gustu cukru dla złagodzenia smaku. Najlepszy następnego dnia, gdy postoi w słoiku. Wyśmienity do wędlin zamiast musztardy lub keczupu.
Jak podawać?
Jako dodatek do wędlin lub kiełbas na gorąco. Przepis wypróbowany i doceniony przez gości.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | kwiatuszek |