Chrzan babci

Przepis kulinarny

Składniki:

1 słoik chrzanu bez octu, 3 jajka, 4 łyżki gęstej śmietany, trochę cukru do smaku i złagodzenia.

Jak przyrządzić?

Jajka ugotowane na twardo pokroić drobno, nawet bardzo drobniutko, w półmisku wymieszać razem z chrzanem, dodać śmietanę, wymieszać. Na końcu spróbować, gdy jest jeszcze za ostry, dodać według gustu cukru dla złagodzenia smaku. Najlepszy następnego dnia, gdy postoi w słoiku. Wyśmienity do wędlin zamiast musztardy lub keczupu.

Jak podawać?

Jako dodatek do wędlin lub kiełbas na gorąco. Przepis wypróbowany i doceniony przez gości.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje5
Przybliżony koszt7 zł
Autorkwiatuszek

Chrzan babci: Podobne przepisy

Chrzan babci: wypróbuj również

Powiązane Tematy