Składniki:
5 pieczarek (mogą być również pieczarki ze słoiczka/puszki), 1 torebka ryżu, 1 cebula, sól, pieprz i oregano.
Jak przyrządzić?
Ugotować ryż wg przepisu. W tym czasie pokroić cebulę i pieczarki. Na patelnię wlać trochę oleju i poddusić cebulę, dodać pokrojone pieczarki i wszystko poddusić (ok. 7 min). Następnie dodać ugotowany ryż do pieczarek i cebuli. Doprawić przyprawami do smaku. Smacznego!
Uwagi:
Uważam, że ryż z pieczarkami jest tak aromatyczny, że nie radzę przesadzać z przyprawami. Sól, pieprz i troszeczkę oregano w zupełnosci wystarczy :)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | profesjonalistka |