Składniki:
Puszka kukurydzy, puszka drobnej fasoli białej, puszka drobnej fasoli czerwonej, 1 papryka czerwona, 1 cebula czerwona, ew. 10 dag sera żółtego lub ugotowany ryż, pieprz, sól, papryka sypka, majonez np. Napoleoński Mosso.
Jak przyrządzić?
Składniki z puszek odsączyć (fasolę dodatkowo przelać na sitku wodą). Dodać pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, i ewentualnie ser lub ryż. Składniki doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i wymieszać z majonezem.
Uwagi:
Sałatka pyszna i prosta. Polecam do kanapek z wędliną!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | basia g. |