Składniki:
0,5 kg karkówki, 1-2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 słoiczki musztardy, 4-5 łyżek oleju, przyprawy według gustu - ja używam przyprawy "grill pikantny" i "grill klasyczny" zmieszanych razem.
Jak przyrządzić?
Cebulę i czosnek pokroić w dosyć grube talarki, dodać musztardę, olej i przyprawy (wymieszać to w jakimś dużym naczyniu). Następnie posmarować dno garnka/miski przygotowanym sosem i ułożyć warstwę kotletów, kotlety posmarować sosem itd., czyli: sos, mięso, sos, mięso. Odstawić na przynajmniej 1-2 godziny, a najlepiej na noc do lodówki. Przed wyłożeniem na grill lub na patelnię oczyścić delikatnie z nadmiaru sosu.
Uwagi:
Ważną rzeczą jest, by przyprawy były urozmaicone, ja używam 3 zestawów przypraw, w zależności od gustu można dodać, co się chce. Zapewniam, że mięso będzie kruche i soczyste, a sposób przygotowania jest b. prosty.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | bla |