Arbuz z fetą - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Pół arbuza, cebula (koniecznie czerwona), oliwki czarne, kolendra lub pietruszka (natka), mięta, limonka, feta.

Jak przyrządzić?

Cebulę posiekać w półksiężyce, zalać sokiem z limonki, odstawić na 10 minut. Arbuza pokroić w dość spore kawałki, do tego feta pokrojona w kostkę, oliwki, kolendra lub pietruszka (porwana) i mięta. Polać sokiem z cebulą i podawać schłodzone. Rewelacja!

Jak podawać?

Na płaskim półmisku wygląda najlepiej.

Uwagi:

Kolenra i mięta mają zastępować sałatę, dlatego nie siekamy, tylko rwiemy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autorkarolla

Arbuz z fetą: Podobne przepisy

Arbuz z fetą: wypróbuj również

Powiązane Tematy