Składniki:
2 piersi z kurczaka, boczek wędzony lub gotowany (ok. 8 grubych plastrów),cebula,. sos:oliwa z oliwek ok.1/3 szklanki,ocet balsamiczny - 2 łyżki,musztarda-3 łyżki, miód-5 łyżek,przyprawa do grilla
Jak przyrządzić?
Przygotować sos mieszając wszystkie składniki,jeżeli lubicie mniej słodkie, to mniej miodu lub więcej musztrady. Piersi pokroić w kostkę, cebulę przekroić wzdłuż na 4 części i pooddzielać warstwy, nabijać kolejno: kurczak, cebula, boczek, cebula itd. lub wg uznania. Każdego szaszłyka posmarować sosem, pozostawić w lodówce najlepiej na cały dzień. I gotowe do grillowania! Smacznego!
Potrzebne przybory:
patyki do szaszłyków
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | łakomczuch |