Składniki:
6 pomidorów, puszka kukurydzy, 3 ogórki kiszone, 2 cebule, ser żółty, sól, pieprz ziołowy, bazylia (najlepiej świeża) albo zioła prowansalskie
Jak przyrządzić?
Cebule kroimy w kostkę (niekoniecznie drobną) i podsmażamy na oleju. Zalane wrzątkiem, obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory wrzucamy do zeszklonej cebulki i czekamy aż w trakcie smażenia odparuje z nich woda, po czym dodajemy kukurydzę i pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Wsypujemy przyprawy. Na koniec dodajemy starty żółty ser.
Jak podawać?
z makaronem lub bagietką.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Ankas |