Sk艂adniki:
Mi臋so mielone - 0,5 kg, cebula, jajko, natka pietruszki, czerstwa bu艂eczka (namoczona w mleku), s贸l, pieprz, wafel tortowy kwadratowy. Do panierowania - 2 surowe jajka. Olej do sma偶enia.
Jak przyrz膮dzi膰?
Mi臋so wyrobi膰 jak na klasyczne mielone, doda膰 posiekan膮 natk臋. T膮 mas膮 posmarowa膰 wafel i odczeka膰 ok. 20 minut aby wafel sta艂 si臋 mi臋kki. Nast臋pnie zwin膮膰 wafel z mi臋sem jak rolad臋. Kroi膰 w plastry ok. 1,5 cm grubo艣ci. Ka偶dy kotlecik moczy膰 w rozk艂贸conym jajku. Sma偶y膰 na gor膮cym oleju.
Jak podawa膰?
Podawa膰 z ziemniakami i dowolnymi sur贸wkami.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | 艣rednia |
Przybli偶ony koszt | 15 z艂 |
Autor | Jano |