Składniki:
Mięso mielone - 0,5 kg, cebula, jajko, natka pietruszki, czerstwa bułeczka (namoczona w mleku), sól, pieprz, wafel tortowy kwadratowy. Do panierowania - 2 surowe jajka. Olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Mięso wyrobić jak na klasyczne mielone, dodać posiekaną natkę. Tą masą posmarować wafel i odczekać ok. 20 minut aby wafel stał się miękki. Następnie zwinąć wafel z mięsem jak roladę. Kroić w plastry ok. 1,5 cm grubości. Każdy kotlecik moczyć w rozkłóconym jajku. Smażyć na gorącym oleju.
Jak podawać?
Podawać z ziemniakami i dowolnymi surówkami.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Jano |