Składniki:
~ wątróbki drobiowe (z kurczaka)
~ boczek wędzony
~ bez soli, bez przypraw
Jak przyrządzić?
1. wątróbki umyć, oczyścić i pokroić na pół
2. każdą połówkę owinąć cieniutkim plasterkiem boczku i spiąć - przebić wykałaczką
Potrzebne przybory:
~ nóż
~ wykałaczki
~ grill
Uwagi:
boczek:
~ polecam paczkowany w plasterkach (sami nie będziemy w stanie pokroić go tak cieniuteńko)
~ plasterki - najlepiej żeby były jak najszersze
watróbki:
~ liczę plasterki boczku w paczce i kupuję o połowę mniejszą ilość wątróbek (przypominam, że później każdą kroi się na pół)
Wątróbki w boczku są naprawdę fantastyczne. Roztapiający się boczek odda swój smak i aromat watróbce, więc nie ma potrzeby stosowania dodatkowo żadnych przypraw (no chyba, że ktoś lubi bardzo słone).
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | hmm... po co psuć sobie humor ;-) |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | shazzer |