Składniki:
0,5 kg mąki,
0, 25 dag margaryny,
2 jajka,
2 łyżeczki rumu,
2 łyżki mleka skondensowanego,
1 cukier waniliowy,
20 dag cukru pudru,
2 łyżeczki kakao,
szczypta soli.
Jak przyrządzić?
Mąkę, margarynę, jajka, rum, cukier waniliowy cukier puder i szczyptę soli wsypać do miski. Ugnieść ciasto na jednolitą masę. Podzielić ciasto na dwie równe części. Jedną pozostawić, a do drugiej dodać kakao. Te dwie części rozwałkować (mniej więcej jednakowe wielkości). Położyć jedną na drugą i zawinąć w rulonik. Tak przygotowane ciasto wsadzić na minimum pół godziny do lodówki. Po wyciągnięciu ciąć na talarki o grubości około 1 centymetra. Piec ok. 15 min w 180 stop. C.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Autor | flassh |