Sk艂adniki:
1 l mleka,
kostka margaryny,
1/2 szkl. cukru,
ma艂y cukier waniliowy,
szklanka kaszki Krupiczki,
4 艂yzki kakao,
5 paczek herbatnikow petit po 100 g (w zaleznosci od blachy - mnie wystarczaja 4),
polewa czekoladowa,
wedlug uznania - wiorki kokosowe, siekane orzechy, posypka.
Jak przyrz膮dzi膰?
Zagotowac mleko z kostk膮 margaryny, cukrem i cukrem waniliowym. Do wrzacego mleka wsypywac powolutku kasze Krupiczke, gotowac przez chwile az zg臋stnieje.
4 艂yzki kakao rozprowadzic w niewielkiej ilosci zimnej wody z 艂yzeczka cukru, wlac do mleka. Po艂owe herbatnikow u艂ozy膰 na blasze, wylac na nie gor膮c膮 Krupiczke, na niej ulozyc pozostale herbatniki. Ciasto mozna przykryc deseczka,zeby by艂o r贸wne (ja osobiscie nie przykrywam) i odstawi膰 do wystygni臋cia. Nastepnie polac polew膮 i posypac wiorkami lub czyms innym. Polecam bardzo pyszne.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Lun@ |