Składniki:
4 jajka, 2 łyżki tartego żółtego sera, 2 kromki chleba lub 4 kromki bułki, szczypiorek lub natka pietruszki, 2 łyżki mleka, sól, pieprz, polecam dodać nieco przyprawy do grilla, parę łyżek masła lub margaryny, keczup.
Jak przyrządzić?
Chleb pokroić w kostkę. Lekko zarumienić na maśle. Jajka wymieszać na jednolitą masę z mlekiem, serem żółtym, pokrojoną drobno zieleniną, przyprawami. Następnie dodać do tego podsmażone pieczywo, wszystko razem wymieszać i wylać na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu. Trzymać na małym ogniu, dopóki jajka się nie zetną (przeważnie około 2-3 minut). Jeżeli masa na patelni jest nadal płynna, można przykryć na chwilę pokrywką - wtedy jajka szybciej dojdą do należytej formy.
Jak podawać?
Podawać z keczupem lub majonezem. Osobiście wolę z keczupem. Potrawa jest łatwa w przygotowaniu, szybka i sycąca. Polecam wszystkim, którym zależy na tym, by szybko i tanio coś przekąsić.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | aniulek7 |