Składniki:
30 dag boczku, makaron do spaghetti, duża śmietana 18%, 3 ząbki czosnku, 2 jajka, ser żółty, zioła prowansalskie, pieprz, sól.
Jak przyrządzić?
Najpierw przede wszystkim należy ugotować makaron. Następnie trzeba pokroić boczek w kostkę i smażyć w głębokiej patelni. Do śmietany wcisnąć czosnek, doprawić ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą, pomieszać. Następnie do głębokiej patelni z boczkiem wsypać makaron, sos śmietanowy i wymieszać. Na koniec dodać jajka i dalej mieszać. Gotową potrawę na talerzu posypać serem.
Uwagi:
Można liczbę jajek zwiększyć do 3. Smacznego!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Autor | Ola |