Składniki:
1 l spirytusu, 1 l wody, 8 cytryn, goździki, 900 g miodu.
Jak przyrządzić?
Zagotować wodę i dosypać goździków. Poczekać, aż przestygnie, i dolać miodu. Umyć dokładnie cytryny, przekroić na pół i wcisnąć do wcześniej przygotowanego roztworu, pozostałości z cytryn wrzucić do roztworu. Odstawić na 24 godz. do przegryzienia. Roztwór przecedzić przez drobne sitko, dolać spirytusu i dokładnie wymieszać. I znowu odstawić na 24 godz. do przegryzienia.
Potrzebne przybory:
duży garnek, łyżka, nóż, miarka i drobne sitko
Jak podawać?
W dużych ilościach ;-)
Uwagi:
Smacznego ;-)
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 2,5 l |
Przybliżony koszt | 40 zł |
Autor | Szamper |