Składniki:
Mięso drobiowe, warzywa (marchew, pietruszka, por), groszek zielony, ogórek kiszony, pieczarki, cebula, kostka rosołowa, majeranek, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Ugotować rosół - wyjąć mięso i dodać starte na tarce warzywa (ogórek również), podrumienione na patelni pieczarki z cebulą, niedużą ilość groszku i przyprawy. Mięso najlepiej nie z piersi (robi się mdłe) "poszarpać" wzdłuż włókien i wrzucić ponownie. Całość podgotować chwilę na małym ogniu.
Potrzebne przybory:
garnek, patelnia, nóż, tarka do jarzyn
Uwagi:
Ilość produktów "na oko" - według gustu, jedynie ogórek kiszony tylko jeden, by nie zrobić ogórkowej:) Połączenie smaków rosołu z pieczarkami, leciutko zakwaszone ogórkiem i przesiąknięte majerankiem - rewelacja. Smacznego:)
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Autor | piotr |