Flaczki drobiowe (autor piotr)

Przepis kulinarny

Składniki:

Mięso drobiowe, warzywa (marchew, pietruszka, por), groszek zielony, ogórek kiszony, pieczarki, cebula, kostka rosołowa, majeranek, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Ugotować rosół - wyjąć mięso i dodać starte na tarce warzywa (ogórek również), podrumienione na patelni pieczarki z cebulą, niedużą ilość groszku i przyprawy. Mięso najlepiej nie z piersi (robi się mdłe) "poszarpać" wzdłuż włókien i wrzucić ponownie. Całość podgotować chwilę na małym ogniu.

Potrzebne przybory:

garnek, patelnia, nóż, tarka do jarzyn

Uwagi:

Ilość produktów "na oko" - według gustu, jedynie ogórek kiszony tylko jeden, by nie zrobić ogórkowej:) Połączenie smaków rosołu z pieczarkami, leciutko zakwaszone ogórkiem i przesiąknięte majerankiem - rewelacja. Smacznego:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćprosty
Autorpiotr

Flaczki drobiowe (autor piotr): Podobne przepisy

Flaczki drobiowe (autor piotr): wypróbuj również

Powiązane Tematy