Składniki:
Białe pieczywo (bagietka), szynka (w kawałku i lekko podsuszona), zielone oliwki, ser pleśniowy typu lazur, czosnek, oliwa z oliwek, zioła prowansalskie.
Jak przyrządzić?
Szynkę pokroić w cienkie słupki, oliwki w paseczki, ser pleśniowy w drobną kostkę, połączyć. Zmieszać oliwę z ziołami prowansalskimi i wcisnąć do niej sporo czosnku. Przygotowaną oliwą zalać mieszankę, zamieszać i na czas jakiś odstawić do przegryzienia.Mieszankę nakładać na pieczywo, obficie posypać serem i wstawić do nagrzanego piekarnika na czas jakiś. Wyjąć i zjeść.
Potrzebne przybory:
piekarnik
Jak podawać?
Nie ryzykować podania gościom.
Uwagi:
Przepis takowy zamieszczam, ponieważ wydaje mi się, że dzięki powyższym kombinacjom udało mi się osiągnąć w kuchni ekstremum - kanapki są tak dziwne, że nie mam pojęcia, czy mi smakują, czy nie. Polecam wszystkim, którym znudziły się standardowe nudne przepisy i chcieliby spróbować czegoś innego.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Nudzi mi się |